fbpx

Karl Lagerfeld

“В частна галерия за пръв път попаднах на ранни рисунки на Йозеф Бойс (правени с урина и йод). Правилно съм си го избрал за бъдещ учител!”   

                              Добромир Иван

 

Целта на скулпторът Добромир Иван е да смъкне скулптурата от пиедестала на високото изкуство и да я направи по-близка да публиката. Той иска публиката да стане участник, а не пасивен зрител на изкуството – линия, която той неотменно прокарва в творчеството си през последните години.
Заради това в основата на паметника на Джими Хендрикс е поставил пепелник, на Франк Запа – микрофон, а на барабаниста на Purple, Йън Пейс в основата му има място за забождане на индийски ухаещи пръчки. Това е препратка към най-известния им хит “Smoke on the Water” и своебразна закачка към зрителите.
Рок темата и лицата на рока са отдаван във фокуса на Иван Добромир, но тук сега той насочва вниманието си към други образи от света на модата и изкуството.
Представяме свалените от пиедестала и достъпни, но не обикновени Карл Лагерфелд и Лили Иванова. Един смел поглед към две поп-икони.
Материалът на скулптурите и покритието им отдавна е станал запазен знак за Добромир Иван. Те са направени от алабастър и отгоре са покрити с цветна акрилна боя. В зависимост от идеята на скулптора, той използва различен цвят акрил. Така например, творбата за Karl Lagerfeld е оцветена в розово, а на Лили Иванова – в жълто.

, ,

Project Details

  • Автор- Добромир Иван

  • Техника- Алабастър и акрилна боя

  • Размер-50см

  • Цена-1000лв